Kujundžić telefoniranje izjednačio s kockom: Dignut ću porez na mobitele

MINISTAR zdravstva Milan Kujundžić otkrio je kako namjerava namaknuti dodatne tri milijarde kuna za zdravstvo, cilj mu je podići porez kad su u pitanju cigarete, alkohol, kocka i – mobiteli.

U intervjuu za Novi list, Kujundžić je objavio kako će građani plaćati više upravo na tim stavkama, koje želi obuhvatiti kroz porez na luksuz.

“Četiri su ključna mjesta gdje bi se moglo doći do tri milijarde kuna, a da pritom ne ugrozimo standard građana. Štoviše, većina njih radi štetu za zdravlje. Govorim o cigaretama, o alkoholu, žestokom piću s koncentracijom alkohola oko 40 posto, govorim o kocki i o mobitelima. Stručnjaci su to detaljno razradili, kad se pomnoži potrošnja i broj dodatno naplaćenih kuna, došlo bi se do tri milijarde”, kazao je.

“Izračuni postoje, mislim da je to po kutiji cigareta ili boci alkohola iznos od nekoliko kuna, na telefonu 10 posto, i na kocki jedan određeni postotak”, istaknuo je, a kazao je i kako primjena dodatnog poreza ne može proći bez suglasja u Saboru.Be the first to comment on "Kujundžić telefoniranje izjednačio s kockom: Dignut ću porez na mobitele"

Leave a comment