Status oca iz Rijeke širi se fejsom: Idi sine

RIJEČANIN Tonči Peranić, čiji sin odlazi na studij u Englesku, objavio je zanimljiv status koji se brzo proširio Fejsom.

Rezignirani Peranić zbog toga, ali i zbog opće rezigniranosti stanjem u društvu, napisao je status koji prenosimo u cijelosti:

Naime, u Hrvatskoj se već mjesecima raspravlja o dvije teme koje nemaju previše veze sa sadašnjošću, nego s ratom koji je završio 1945. godine. Jedna je famozna ploča s ustaškim pozdravom koja je postavljena u Jasenovcu, a druga je promjena imena Trga maršala Tita, koja je jučer i izglasana u Gradskoj skupštini grada Zagreba.

 

“Odlazi moj sin od doma, odlazi na studij u Englesku, sve je sam pronašao, organizirao, napravio i ide. Odlazi njih osmero, riječka mladost, tek su postali punoljetni, svi su upisali fakultet u Birminghamu. Ujutro kreću. Tužan sam i sretan zbog njega. Nitko se od te djece više nema namjeru vratiti. Kažem mu: “Pa mogao si i tu studirati i raditi.” Gleda me sa sjetom i veli: “Tata, pa da potrošim godine na studij, diplomiram, magistriram, doktoriram i da onda, ako budem imao sreće, radim za 5 000-6 000 kn?” Znam, pritom misli na mene. Ima pravo. Idi sine, nek ti je sa srećom. Dođi ponekad ovdje na odmor i uživaj. Kći je otišla u London poodavna, završila akademiju, udala se, tamo živi i radi. Dođe dvaput godišnje, ljeti i za Božić. Eto takva nam je hrvatska sudbina i perspektiva… usput gledam Dnevnik, opet ustaše i partizani, nekakve ploče s natpisima, uvode nove poreze, poskupljenja, gade mi se svi odreda, bez obzira na političku boju. Sretno djeco moja, Bog vam dao zdravlje i pamet”, napisao je Peranić, a njegov status podijeljen je na desetke puta.1 Comment on "Status oca iz Rijeke širi se fejsom: Idi sine"

  1. There may be noticeably a bundle to find out about this. I assume you made certain good points in features also.

Leave a comment