Osjećate li u Rijeci duh Europske prijestolnice kulture?

Za sada je na projektu Rijeka – Europska prijestolnica kulture 2020 zaposleno 19 osoba, a ta brojka bi se mogla popeti i do 80. U tu svrhu osnovana je i posebna tvrtka, Agencija Rijeka 2020 koja će se baviti programima i projektima, dok bi infrastrukturne investicije trebali voditi grad Rijeka i Primorsko goranska županija.

Budžet koji će Agencija imati na raspolaganju za programske aktivnosti iznosi 30 milijuna eura. Izvršna direktorica projekta je Emina Višnjić, umjetnički direktor Slaven Tolj, a sektor za razvoj i međunarodne odnose Irena Kregar Šegota.

Već je došlo do određenih trzavica na relaciji Agencija i Odjel ua kulturu Primorsko goranske županije oko toga tko bi trebao kontrolirati projekte za koje novac daje županija.

Ovo ljeto nismo svjedoci značajnih i brojnih kulturnih događanja u gradu Rijeci te je čak i intendant HNK Ivan pl. Zajc Marin Blažević javno postavio pitanje o tome trebaju li Rijeci ovakve Riječke ljetne noći kao centralnu kulturni događaj.Ovim putem ostavljamo pitanje o tome, nazire li se trenutno u našem gradu da će Rijeka 2020 godine biti europska prijestolnica kulture?Be the first to comment on "Osjećate li u Rijeci duh Europske prijestolnice kulture?"

Leave a comment