Video: Riječani su nju gledali golu, evo kako je ona snimila Riječane

Švicarska umjetnica i psihologinja Milo Moire je sinoć gola, s vizirom za virtualnu stvarnost na očima povela publiku od stare do nove lokacije Muzeja, a povorka koja ju slijedila u jednom se trenutku protezala od Korza do Brajde.

Na grudima i leđima umjetnica je imala ispisan natpis „Ovo nije gola žena“ kao referencu na rad Renea Magrittea „ Ovo nije lula“ dok je binarnim brojčanim zapisom „prekrila“ intimne dijelove tijela.

Izašavši iz stare zgrade Muzeja na Dolcu umjetnica se zaputila prema Korzu do zgrade gradskog poglavarstva, a zatim povorku povela do „Rikarda Benčića“. Sijedilo ju je mnoštvo građana koji su mobitelima željeli ovjekovječiti ovaj nesvakidašnji događaj.

Eo kako je ona snimila Riječane iz svoje perspektive

Performance at MMSU Rijeka, Croatia "Ceci n'est pas une femme nue". Opening & retrospective of performance-icon Tomislav Gotovac. Thousands of vistors👏🏽👏🏽👏🏽!!!#milomoire #performanceart

Posted by Milo Moire on 22. rujna 2017Be the first to comment on "Video: Riječani su nju gledali golu, evo kako je ona snimila Riječane"

Leave a comment